Veelgestelde vragen

Moeten we bakken kopen?

Nee, de bakken worden door de Stad ter beschikking gesteld en worden je toevertrouwd voor de duur van je vergroeningsproject.

Is de klimplant gratis?

Ja. Als je aan de voorwaarden voldoet, zorgt de dienst Groene Ruimten voor de concrete plaatsing van de klimplant van je keuze (volgens de lijst met beschikbare planten) en de eventuele plaatsing van een bescherming (indien nodig). Dit is gratis. Je moet je wel engageren om ze te onderhouden!

Kan ik potgrond krijgen?

Als onderdeel van je project kan de Stad je teelaarde geven.

Wat is een eenjarige plant?

Eenjarige planten zijn planten waarvan de levenscyclus, van ontkieming tot zaadproductie, slechts één jaar duurt.

Wat is een vaste plant?

De term "vaste plant" verwijst naar een plant die jarenlang meegaat en dus tegen extremere natuurlijke situaties kan, van wintervorst tot de droogte van hittegolven. Vaste planten kunnen in de winter hun gebladerte behouden, maar meestal droogt het gebladerte uit, waarbij de plant alleen overleeft door de stomp die in de grond is achtergebleven.

Wat is een tweejarige plant?

Tweejarige planten zijn planten waarvan de levenscyclus, van ontkieming tot zaadproductie, twee jaar duurt. In het eerste jaar ontwikkelt de plant wortels, bladeren en stam. Het tweede jaar komt de bloei en de zaadproductie.

Wat betekent "groenblijvende plant"?

Groenblijvende planten zijn planten die hun bladeren niet verliezen in de herfst.

Wat is een "semi-groenblijvende plant"?

In dit geval behoudt de plant het hele jaar door een deel van zijn bladeren, aangezien het grootste deel van het gebladerte in de winter op zijn plaats blijft, maar de bladeren kunnen in de zomer worden vervangen. De plant houdt dus bepaalde bladeren. Het gebladerte is daarom schaarser in de herfst en winter.